BosnaNovosti

RADNICI UNIS TOOLS-A I DALJE PROTESTVUJU ISPRED ZGRADE VLADE FBIH

Radnike Unis Tools-a koji već petnaest dana ispred zgrade Vlade FBiH traže da se ispune njihovi zahtjevi još uvijek niko od nadležnih nije primio. Oni traže da mnistar energije, rudarstava i industrije Nermin Džindić ispuni obećanje koje im je dao na sastanku održanom početkom februara, kada im je obećao da će osam radnika koji su stekli uslove biti penzionisani, a preostale radnosposobne radnike zaposliti u namjenskoj industriji.

Dževad Bešlija, predsjednik štrakačkog odbora Unis Toolsa kaže da radnici nemaju više gdje i da se nalaze u bezizlaznoj situaciji. Niko ne želi da razgovara i napokon riješi njihov  socijalni status. Ne nadaju se ponovnom pokretanju proizvodnje, koja je obustavljena još prošle godine, a on kaže da stečaj nije opcija za radnike. Imovina propada, a ono što vrijedi rasprodaje se za puno manje iznose nego je stvarna vrijednost.

Bešlija ističe da će radnici istrajati u svojim zahtjevima i tražiti da se napokon riješi njihov status kako bi mogli nastaviti živjeti  dostojanstveno.

Povezani članci

Back to top button